Palcsesz Imre/ANGELERO  Nimródját próbáltam ki. Imiről érdemes tudni, hogy az acélok hőkezelésében és a metallurgiában, késes körökben, fiatal kora ellenére szaktekintélynek számít. Szeret kísérletezni az acélokkal. Az egyik ilyen hőkezelési eljárás eredménye, hogy a 75cr1 szénacél igazán szívós és könnyen élezhető lett.

75cr1 acélból készült a Nimród névre keresztelt mindenes kés ami rusztikus jellegével,és remek használhatóságával lopta be magát a szívünkbe.

Szavak helyett beszéljenek a képek!

 

3 hozzászólás

 • Neszveda Péter

  Nekem is van egy ilyen, szeretem. Ha nem boltban vettem volna készen, én végig rakattam volna kaparóélt. Vékony a penge az ujjtámasz lekerekítése ezen nem segít. Sőt kényelmetlen, viszont nem hasznos. A markolatot pedig durván feldrótkeféztettem volna. De így is klassz darab, mindig nálam van. :)

  • Mihályi Gábor

   Természetesen nem létezik tökéletes kés, közelíteni viszont lehet hozzá. Nekem a Móka Miki borz a kedvencem. Esetleg olvasd el azt a cikket is. Ott kifejtem miért.

   • Neszveda Péter

    Olvastam, láttam. :) Valóban, nekem az egyik kedvenc a Nimród. Ugyanazért amiért neked a Borz. Szénacél, lapos konvex = jó párosítás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.