Kovács Miklós késkészítő (Móka Miki) különleges szériakése a sakál. Alapítótagunk Gál Gábor ötlete alapján, Gabi és Miki közösen tervezték a kést.

Komoly felhasználó tapasztalat hozta létre, a nem mindennapi formavilágot, és a különleges SKANDIVEX leélezést. Az él kialakításának köszönhetően ötvözi a konvex és skandináv éltípus  előnyeit. A jó metszőképesség kivételes éltartással párosul.

A következő  videóban Gabi saját maga mutatja be a kést.

1 hozzászólás

  • Öregindián

    Nagyon szép a kés. És ez sem mindegy! A használhatóság mellett az esztétikum is nagyon fontos,-legalább is a számomra. A bemutatáskor elhangzott, hogy “nem kell nagy kés”. Na ezzel szembe szoktam állítani a saját elvemet, mely szerint nagy késsel lehet kis munkát is végezni, de kis késsel nagy munkát nem”. Jómagam kutyaütő amatőr késkészítő vagyok, aki az internetről leste el a kovácsolás alapelemeit, és kizárólag kovácsolt késeket készítek, -és ugyancsak kizárólag a saját magam (valamint ingyenesen a családom/ barátaim)számára. Visszatérve MM késére: a hazai profi késkészítők bátran felvehetik a versenyt minőség és esztétikum dolgában a nagy külföldi mesterekkel. Ezért javaslom, hogy mindenki magyar alkotást vásároljon. És aki teheti, igyekezzen egyszer maga is elkészíteni saját túlélő kését. Nekem százon felül van “gyári késem, de ezeket már nem használom. Csodás érzés saját “mindentudóval” járni az erdőt!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.