A  Minden, ami Bushcraft Vadonlakó szakosztálya, elsősorban azoknak a 12-20 éves fiataloknak jelent szabadidős elfoglaltságot, akik érdeklődnek a természetben való boldogulás, és a túlélés technikái iránt.

A képzés specifikuma, a fiatalok erdei környezetben, hozzájuk korosztályban közel állóktól tanulhatják meg, az erdei praktikákat. Fontosnak tartjuk, hogy képzéseinken a fiatalokat, egy már meglévő közösségbe integráljuk, és megmutassuk számukra a közösséghez tartozás élményét.

A képzés célja, hogy jelöltjeink a három éves képzés végeztével, képesek legyenek szembe nézni a természet elemeivel, és saját korlátaikkal egyaránt. Törekszünk arra, hogy a jelöltjeink kompetenciái a képzés során, ne csak az elméleti tudásuk, és a fizikai készségeik terén, de a vezetés és az önismeret területén is fejlődjenek.

A 3 fokozatból álló képzési program összekapcsolja a túrázás és a BUSHCRAFT ismeretanyagát, a terepen végzett folyamatos gyakorlatokkal. Így a jelentkezők úgy szereznek, tapasztalatot, hogy közben maguk is végzik a boldoguláshoz szükséges teendőket. Ezáltal az általuk elsajátított elméletei tudás gyakorlati használhatóságáról, maguk is meggyőződhetnek.

A képzés 1. fokozata:

 A tudás elméleti és gyakorlati megalapozására fektetjük a hangsúlyt. A képzés 4 hétvégén keresztül valósul meg. Az első 3 alatt történik a képzés, a 4. en pedig a vizsga, illetve a képesítés átadása. A hétvégék közt, a jelöltek különböző elméleti, és gyakorlati házi feladatokat is készítenek, ezzel is gazdagítva az elméleti és gyakorlati tudástárukat. Az első évet kivallóan teljesítők, segítőként is kipróbálhatják magukat a szakosztály által szervezett táborokon, képzéseken, és programokon.

A képzés 2. fokozata:

 A gyakorlati tudás szélesítése, és elmélyítése a cél, ahol az első évet sikeresen teljesítők, további élményekkel gazdagodhatnak.

A képzés 3. fokozata:

 A már megszerzett tudás átadásán van a főszerep. Ez tekinthető képzésünk instruktori iskolájának.