Csendes délelőtt a Duna parton

Az ártéri erdőben ért minket a hajnal. Csodás napfelkelte után, a gasztronómiáé lett a főszerep.

Hamar nekiálltunk friss töpörtyűt készíteni a fűszeres kenyérhez.

20160325-20160325-IMGP0055

A kefires tésztába került, Anyukám fűszerkeverékéből is, ami remek pikáns ízt adott neki. Miután kisült a töpörtyű összedolgoztam a tésztát, és a végén friss medvehagymát aprítottam bele.

20160325-20160325-IMGP0070

Ezalatt Viktor előállt a megunhatatlan szalonnás rántottával, amibe szintén került medvehagyma.

20160325-20160325-IMGP0077

A kenyértészta a diszkoszba került és, mehetett a Hamuágyba.

20160325-20160325-IMGP0086

Közben egy másik diszkoszban, valódi tejfölös rakott krumpli készült, főtt tojással és őstulok kolbásszal. Miközben készült az ebéd kipróbáltuk a Spoon leukut is, mely mérete ellenére igazán könnyed és kezes játékosnak bizonyult. Az ételfeldolgozásban és a tábori munkánál, egyaránt jeleskedett és nagyon megkedveltük.

20160325-20160325-IMGP0147
Menü: Medvehagymás, szalonnás rántotta, Diszkoszos rakott krumpli, tejföllel, őstulok kolbásszal, angolszalonnával; Fűszeres kenyér, töpörtyűvel, medvehagymával diszkoszban.

Kenyér recept: 25 deka liszt, 1 tojás, 28 deka joghurt vagy kefir, 1 csomag sütőpor, 1 teás kanál só, fél teáskanál cukor. Csipet bors, kevés majoránna , Anyuka fűszerkeveréke, frissen sütött pörc és 8-10 levél medvehagyma.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.