Állandó téma, hogy kinek mi lapul a zsákjában.

Természetesen a felszerelés nagyban függ az egyéni igényektől és az időtöltés céljától.

Más-más felszerelésre van szükség bushcrat vagy túra során. Más kell télen és más kell nyáron. Más kell a hegyen és más a vízparton.

Ezekhez a pillanatnyi elvárásokhoz igazítjuk az aktuális felszerelést.

A magam részéről úgy gondolom, hogy a két legfontosabb dolog túra során a hátizsák és a lábbeli. Mindkettőnél a lehető legjobb minőségre van igényem, hiszen a hát és a lábfájás elfogadhatatlan a hosszú gyaloglások során.

A hátizsákoknál éppen ezért nem jöhet szóba nálam az olcsó katonai (kínai) zsák mivel ormótlan hátrésszel vannak ellátva, merevítésük pedig siralmas. A túrázáshoz fejlesztett hátizsákok viszont megfelelő ergonómiával bírnak, viszont a variálhatóságuk nem kielégítő.

A kettő között keresgéltem, de ebben a szegmensben sajnos szűk a piac. Jó hátrészt, kényelmes vállpántokat és variálható hátizsákot kerestem.

Itt érkezett látóterembe a WISPORT nevű lengyel cég. A hazai forgalmazói a DarkTactical-os csapat, akik meglehetősen segítőszékek és rugalmasak. Szeretem a lengyel cuccokat. A Helikon-Tex termékeivel is teljesen meg vagyok elégedve. A Lengyelek nagyon jó minőséget gyártanak bár nem olcsók. Közép árkategóriába tudnám besorolni őket. Prémium anyaghasználat és igényes kivitelezés jellemzi ezeket a termékeket. Nyilván lehet kapni olcsóbb cuccokat is, de a technikai felszereléseknél különösen igaz a mondás: “olcsó húsnak híg a leve”.

Splash_Tactical_2

Az alábbi videóban bemutatom, hogy Én mit vittem egy 3 napos gyalogtúrára és, hogyan vált be nekem ez a hátizsák. Remélem hasznos lesz számotokra és ötletet tudtok belőle meríteni a saját felszerelésetek összeállításához.

Jó szórakozást!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.